LTO Network is een hybride blockchain-platform voor het beveiligen, verifiëren en uitwisselen van bedrijfsinformatie. Met een combinatie van een privé blockchain en één publieke blockchain realiseert het LTO Network hybride blockchain oplossingen die voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voorheen (in 2014) was het LTO Network een bedrijf dat organisaties hielp met het optimaliseren van hun workflows.
Hierbij was LTO Network de vertrouwde derde partij die alle cruciale datastromen tussen de organisaties beheerde. De keerzijde hiervan was dat deze vorm van centraal beheer een “single point of failure” structuur creëerde. Iemand die zichzelf ongeautoriseerde toegang verschaft kon alle data inzien, aanpassen of zelfs stelen. Dit besef zorgde voor het idee om een gedecentraliseerde versie van hun businessmodel te creëren, het idee voor de LTO-blockchain werd geboren.
Het protocol van LTO Network is verdeeld in twee lagen, de privé laag en de publieke laag. De privé laag wordt gebruikt om bijvoorbeeld bedrijfsinformatie te delen en de publieke laag is een proof of stake blockchain die de transacties van de privé laag bevestigd. Om de privé laag privé te houden worden de transacties niet in de publieke laag bevestigd maar de hashes van deze transacties wel.
Door gebruik te maken van een Merkle tree zoals Bitcoin dat doet, kan een transactie bevestigd worden zonder dat de details op de publieke laag bekend worden gemaakt. Nodes op de privé laag zorgen ervoor dat de data geverifieerd en onveranderbaar is. Daarna wordt er een hash van meerdere transacties naar buiten gebracht op de publieke laag door een proces genaamd ‘anchoring’. Bedrijven hebben op deze manier een veilige plek om op een effectieve en veilige manier samen te werken.
De LTO-token is een utility-token dat een essentieel onderdeel vormt binnen het LTO Network ecosysteem. Het belangrijkste doel van de token is om toegang te krijgen tot alle functies op het netwerk. Transactiekosten op het LTO-netwerk kunnen ook alleen betaald worden in LTO-tokens. Het LTO-netwerk wordt ondersteund door validators en partners. Zij beveiligen het netwerk door nodes te hosten en worden hiervoor beloond.
Token houders die geen eigen node hosten kunnen tokens delegeren naar een node van derde partijen. Door tokens te delegeren krijgen token houders ook een beloning min een kleine node fee.
Het protocol van LTO Network wordt gebruikt voor Decentrale Workflows. Decentrale workflows zorgen ervoor dat er op een veilige manier bedrijfsprocessen gedeeld. Door deze gegevens op te slaan op de blockchain, zijn de gegevens onveranderbaar en kunnen ze gecontroleerd worden. Deze Workflows zorgen ervoor dat bedrijven en organisaties meer efficiënt met elkaar kunnen communiceren.
Eén van de meest gebruikte use-cases op het LTO Netwerk is het gebruiken en verifiëren van juridische documenten. Het verifiëren van juridische documenten heeft meerdere uitdagingen zoals het bewijs van datum en tijd, de authenticiteit van documenten checken. Eén van de partners van het LTO Network ‘Signrequest’ heeft al één miljoen bedrijfsdocumenten ondertekend met behulp van het LTO Network.
LTO Network wil een stapje verder gaan met het verifiëren van deze gegevens. Dit willen zij doen door transacties op de publieke blockchain te koppelen aan een Decentralized Identifier (DID) of Verifiable Credentials (VC).
Verifiable Credentials (VC) zijn een digitale versie van onze gewone plastic identiteitskaarten, documenten of diploma’s die aan ons worden afgegeven door een specifieke uitgever. Decentralized Identifier (DID) zijn ongeveer hetzelfde maar worden vaak gebruikt voor zakelijke organisaties.
DID en VC transacties zijn een nieuwe type vorm van transacties die ervoor zorgen dat individuen of bedrijven een online identiteit krijgen. Bedrijven die bijvoorbeeld een certificaat op de LTO Network blockchain publiceren krijgen allereerst een digitale identiteit (DID).
De reden hiervan is dat op deze manier niet alleen de transactie gecontroleerd kan worden maar ook de uitgever van het certificaat. Voor bedrijven kost het geen extra moeite om een digitale identiteit aan te maken. Tijdens het publiceren van een certificaat wordt er namelijk automatisch een account gecreëerd, waardoor de eigenaar van het certificaat herkenbaar is.
In de afbeelding hierboven ziet u het gediversifieerde ecosysteem dat LTO om zich heen heeft gebouwd, van de Nederlandse Blockchain Coalitie tot en met de Verenigde Naties. LTO biedt een nieuwe manier om gegevens op te slaan voor iedereen binnen het ecosysteem. Verwacht wordt dat binnenkort meer organisaties zich zullen aansluiten het LTO Network zullen gaan integreren in hun processen.
LTO Network is binnenkort beschikbaar in de Ledger App. Dit betekent dat het binnenkort mogelijk is om via de Ledger Live app LTO tokens veilig offline te kunnen bewaren. De programmeurs versie is vanaf 12 juli live gegaan, maar deze wordt vooralsnog als experiment gebruikt. Als de officiële app live gaat is het voor investeerders mogelijk om via de Ledger Live app LTO tokens te kopen, staken en minen. Ook kunnen er verschillende nodes worden opgezet via de Ledger Live app.
Na een lange periode van toenemende transacties op de LTO Network blockchain is in het figuur hieronder te zien dat er een scherpe afnamen heeft plaats gevonden. De dip in het aantal transacties had met meerdere factoren te maken. De voornaamste reden was de overnamen van LegalThings door KATE innovations. De overname had nadelige gevolgen, door de afname van het aantal transacties is de staking beloning voor de validators en partners van het netwerk ook afgenomen.
Een toename aan gebruikers op het LTO netwerk betekent meer transacties wat weer kan leiden tot hogere staking beloningen als validator. Hogere beloningen trekken weer de aandacht van nieuwe investeerders. De correlatie tussen het aantal transacties en het aantal staked tokens biedt een juiste balans van beloningen.
Door de invoering van nieuwe transacties en identiteiten zoals in het Technologie onderdeel beschreven is, zal er een nieuwe groep gebruikers bijkomen en zal het ecosysteem groeien. Aangezien deze nieuwe transacties verschillende betalingswaarden zullen hebben zal de verhouding tussen de transacties en de beloningen voor de validators veranderen.
Het aantal transacties zal geen verband meer hebben met de staking beloning en wordt het belangrijker om te kijken naar de impact en samenstelling van deze transacties. Wij zullen deze ontwikkelingen op de voet volgen en hoe het ecosysteem zich aanpast op deze nieuwe ontwikkelingen.
De zone van de prijs waar LTO zich in bevind, tussen $0.25 en $0.37, lijkt door te zetten. De bears brachten de prijs van $0.37, het hoogste deze maand, terug naar de kritische steunzone van $0.25, wat wijst op een hervatting van de consolidatiefase.
De bears zullen proberen de prijs onder de $0.25 prijszone te brengen. Als dit lukt kan LTO terugvallen naar de volgende belangrijke prijszone rond de $0.19. Deze prijszone heeft als een belangrijke supportlevel gediend de afgelopen maanden waaruit de prijs zich meerdere keren kon herstellen. Echter als de koers van het genoemde niveau afketst en zich daarboven vestigt met toenemende volume, zou dit een signaal kunnen zijn dat de stemming zich ontwikkelt tot positief. De bulls zullen daarna opnieuw proberen de vorige weerstandszone rond de $0.25 te doorbreken.
Wilt u het volledige rapport doornemen? Ons rapport biedt diepgaande analyses in het team, tokenomics, technologie en meer. Wilt u direct toegang tot al onze onderzoeksrapporten? Maak dan een account aan in onze portal.